Топ 10 компютри за $500   Sandy Bridge – новият процесор на Intel   Как да управляваме постоянно разширяващото се предприятие   Защо някои проекти са създадени да се провалят и как можем да ги направим успешни

Sandy Bridge – новият процесор на Intel

Терминът „модулен” е често срещан, когато става въпрос за бъдещи процесорни разработки. AMD използват цял двуядрен модул, който да снабдява тяхната “Bulldozer” процесорна линия и сега Intel прибягват до същата идея. Архитектурата на предстоящият за 2011 “Sandy Bridge” ще използва модулна и много гъвкава технология.

Това отчасти се дължи на присъщите предизвикателства, срещу които многоядрените процесори са изправени. Потребителите винаги имат нужда от по-голям брой ядра и невиждани нива на производителност, докато внимателно гледат сметката си за ток. Това означава, че и Intel и AMD  трябва да продължат да подобряват производителността, докато поддържат изискваните за това, топлина и мощност на разумни нива.

На проведения през миналата седмица форум на разработчиците на Intel, производителят  представи предстоящият си процесор Sandy Bridge, потвърждавайки някои слухове, но отричайки други. Това е амбициозен проект, при който процесорът има повече от милиард транзистора, но остава последователен, с други думи, продължава използването на марката Core i7/i5/i3..

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg