Съдбата на Windows 8: успех или провал?   50 Android приложения за пътуващите бизнес хора (част 2)   5 съвета за управление на рисковите данни   Облакът отваря иновациите за IT

Облакът отваря иновациите за IT

Облакът промени своята роля в Информационните технологии и в това няма никакво съмнение. Но страхът, че традиционнта роля на IT мениджърът ще бъде напълно изменена е леко преувеличен. Най-веоятно тяхната роля просто ще бъде предефинирана.

„Традиционния IT директор трябва да промени своя фокус от ефективно осигуряване на инфраструктурата към стратегическо използване на инфраструктурата“ обясни Крис Дръмгул, старши вицепрезидент на обслужване на клиенти в Terremark.

Едно скорошно изследване сред 200 ИТ мениджъри в САЩ и Европа, проведено от IDG Research Services установи, че повече от половината от тях признават, че текущото значение на IT в най-голяма степен в момента е в ролята  на собственик и оператор на информационната инфраструктура. Въпреки това, интервюираните смятат, че в рамките на две години,  IT ще разчита много и на външни решения. Един от анкетираните казва, че очаква силно увеличение на облак-базираните  услуги,  особено тези, които преди са били управлявани в предприятията.

Това изместване на фокуса често звучи доста неясно -  „привеждане в съответствие с бизнеса „ (като че ли досега не са работили заедно с бизнеса). В някои случаи, разбира се, че със сигурност е вярно.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg