Google обяви Android OS за компютри: Да се притесняват ли Apple и Microsoft?   Ръководство за безплатен антивирусен софтуер

  Уморени ли сте от непрекъснатата игра с програмисти, тестери и оперативни служители?   SharePoint сайтовете възпрепятстват управлението

SharePoint сайтовете възпрепятстват управлението

Бизнес екипите се нуждаят от средства за сътрудничество. Именно такова средство е SharePoint, който е безценен за задачи като споделяне на документи и идеи, поддържане и контрол на продуктите на Microsoft. „SharePoint“ е съкращение, което се използва от някои хора и се отнася за един или повече продукти или технологии на Microsoft SharePoint. Въпреки това, както видяхме с експоненциалния растеж на email-ите в началото на 2000, при липса на разумна политика и контрол за прилагането на тези политики, новите инструменти за продуктивност може бързо да излязат извън контрол.

Днес компаниите се гмуркат в сайтовете на SharePoint, които са претрупани с mail -сървъри и PST (и NSF) файлове. Според KMWorld, броя на потребителските лицензи на SharePoint е повече от 130 милиона, а според проучване на Global360, 97 на сто от организациите, в крайна сметка използват SharePoint. Ключът за управление на SharePoint Team сайтове, както и всичката електронна информация е разположението (например, изтриване) на информация, след като тя вече няма бизнес стойност и не е предмет на съдебни спорове, които да притежават регулаторни изисквания на съхраняване.

За извършване на защита при освобождаването на информация, включително информация в сайтове на SharePoint, компаниите трябва да създадат и прилагат политика на задържане, което води до три основни причини да се пази информацията: стойност на бизнеса, регулаторни изисквания и юридически права.

В Сравнителен доклад на CGOC се казва че, големите организации, изглежда са наясно с този проблем, но не са в състояние да преодолеят предизвикателствата му. По-конкретно, в проучването се посочва, че 85 процента от организациите включват електронната информация така, че SharePoint да е част от политиката им за задържане на документи, но въпреки това, 77% отбелязват, че тяхната политика в момента не е „обжалване“ по отношение на електронната информация.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg