Ръководство: Какво да търсите в следващия си лаптоп?   Ревю на монитор: NEC MultiSync E231W   Специален доклад: Преход на вашата организация към Ерата на Комуникацията   Разработване на успешни проекти

Разработване на успешни проекти

Решението за 70% от проектите, които отиват към провал е големите организации да пресъздадат практиките си за управление на проектите по начин, който е по-обоснован на социалните науки и по-малко на физичните науки. Това помага за по-лесното управление на постоянно променящите се човешки динамики и в основата си е по-добре, по-бързо и по-евтино за планирането и изпълнението на ключови инициативи.

Проблемът с преосмислянето Решението на проблема с преосмилянето
Базирана на производството ориентация Социална Научна ориентация
Ограничен подход Цялостен подход
Статична ориентация при планиране Активна ориентация при планиране
Разрешаване на конфликтите лице в лице Сдържан подход към разрешаването на конфликтите

Преминаване от производствена към социална научна ориентация: Това изисква цялостна структура и процес на мъдро използване на човешкият субективизъм, както и системна обективност. Важно е да бъдете наясно за това къде искате да отидете и защо и да бъдете много прецизни в това какво трябва да се случи и кога трябва да се случи. Трябва да бъдете наясно как най-добре се вършат нещата, и, накрая, трябва да подхождате с нужната чувствителност и уважение към тези, които трябва да бъдат мотивирани да вършат задачите.

Разработването и производството са основата на производествно-базираната ориентация на традиционните практики за управление на проекти. Комбинирайки ги с добра мотивация и планиране, ще осигурите на проектите си ясно предназначение, мотивиран персонал, и продуктивен метод за адаптация. Например, когато всички тези неща са свързани не е рядкост проектите да са завършвани за половината поставено време и на половин цена, чрез намалянето на времето, което отнема за планиране и изпълнение, и подобряването на връзката между отделите по планиране и изпълниние.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg