Google обяви Android OS за компютри: Да се притесняват ли Apple и Microsoft?   Ръководство за безплатен антивирусен софтуер

  Уморени ли сте от непрекъснатата игра с програмисти, тестери и оперативни служители?   SharePoint сайтовете възпрепятстват управлението

Google обяви Android OS за компютри: Да се притесняват ли Apple и Microsoft?

През миналата седмица, Google обявиха нова визия за Android – „операционна система, която работи навсякъде.“ Дали това „навсякъде“ включва и компютрите? Да, това е така, според висш служител на Google.

Google обяви своята нова версия 3.1 на Android по време на ежегодната конференция на разработчиците на компанията, Google I /O. Те също така разкриха подробности за бъдещата версия на Android с кодовото име „Ice Cream Sandwich”, като те очакват да бъде пусната по-късно тази година. Общите характеристики включват операционна система, която може да се използва на голям екран и мулти-тъч настолен компютър.

Google подчертава, че, за разлика от Apple и дори Microsoft, компанията не се опитва да контролира какви системи да бъдат разработвани. Те се опитват да направят всичко възможно тяхната операционна система да може да се използва от всякакъв вид хардуер.

Анди Рубин  от Google, заяви на пресконференцията, че „Никой няма представа накъде върви Android.“

Е, може би, ние знаем едно място – пазара на компютри.

Беше отправен въпрос към Hiroshi  Lockheimer, директор инженеринг на Google Android, дали има нещо което да пречи на създаването на 13-инчов, 15-инчов, 21-инчов или дори, да речем, 41-инчов екран на Android таблет и да се използват като десктоп заместители на Windows или Mac компютри. „Не, няма,“ каза той.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg