Успехът на Dell срещу общите проблеми Microsoft и Google   Ревю: Asus 2400ET – моноблок Touch компютър   Специален доклад – Промяната вече не е достатъчна, време е за трансформация   Наръчник за оцеляване на Изпълнителните директори: Сливанията

Наръчник за оцеляване на Изпълнителните директори: Сливанията

Обемът на сливания и придобивания се очаква да нарасне с 30 процента или повече през 2011 г. и може да се увеличи още повече през 2012 г.

Тази „мания за сливане“ се подхранва частично от опияняващата комбинация от наличен капитал и става цел на компании, които продължават да са уязвими дори когато икономиката се възстановява. Възможността да се обори конкуренцията или да се движат нагоре и надолу по веригата може трудно да се устои дори за най-консервативно управляваните дружества.

В същото време, разбирането, че ИТ са от съществено значение за много от финансовите взаимодействия, както и за останалите сектори, води до нарастване на сделките на сливания. В публикувано наскоро проучване се отбелязват грешките на сливания, които не се случиха по идеалния начин. С това повишено признание, че сливанията не са прост процес, идва увеличаване на натиска върху ИТ директорите да допринесат за това, сливането да се случи успешно.

Възможността

Сливанията представляват огромна възможност за ИТ директорите да блеснат, независимо от това дали те очакват да продължат да заемат същия пост след сливането, когато е приключило. Въпреки това, тъй като залогът е толкова висок, ИТ директорите могат лесно да се намират в не-печаливша ситуация, която може да ги преследва до края на кариерата им.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg