Успехът на Dell срещу общите проблеми Microsoft и Google   Ревю: Asus 2400ET – моноблок Touch компютър   Специален доклад – Промяната вече не е достатъчна, време е за трансформация   Наръчник за оцеляване на Изпълнителните директори: Сливанията

Специален доклад – Промяната вече не е достатъчна, време е за трансформация

За много хора, промяната е трудна, а трансформацията още повече. Според New Oxford American Dictionary, „промяна“ означава „правя нещо по-различно“, докато „трансформация“ означава „да се извърши цялостна или сериозна промяна.“ Това е разликата в степента, но тази е толкова крайна степен се превръща в качествена разлика.

Промяната означава, да продължава да се прави нещо по един начин, само да се въвеждат някои различия. Направете всичко малко по-голямо, по-малко, по-бързо, по-високо, по-дълго. Увеличете бюджета за маркетинг. Назначете известен брой служители в отдела. Днешните бизнес проблеми обаче, не могат да се преодолеят с една малка промяна, нито може организациите или фирмите да оцеляват само чрез промяна. Възприемането на климата вече не е достатъчно: Ние трябва да се трансформираме.

Трансформацията означава да правиш нещо напълно и коренно различно. В началото на 90-те години на XX век, хипермаркетите Barnes & Noble промениха начина, по който се купуват книги. До средата на 1990-те, Amazon преобразува начина по който пазаруваме книги, като след това трансформира начина по който се пазарува всичко.

Вече не слушаме музика от грамофона или касетофона, вече слушаме музика навсякъде. Когато производството се премества от грамофонни плочи и касети към CD-та, това е още по-добре за климата: сега можете да чуете любимата си музика без излишно пръщене, а с кристален звук.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg