Успехът на Dell срещу общите проблеми Microsoft и Google   Ревю: Asus 2400ET – моноблок Touch компютър   Специален доклад – Промяната вече не е достатъчна, време е за трансформация   Наръчник за оцеляване на Изпълнителните директори: Сливанията

Успехът на Dell срещу общите проблеми Microsoft и Google

След зашеметяващия последeн финансов отчет на Dell, в който печалбите са далеч повече от предварителните очаквания, най-вече благодарение на придобиванията (закупуване на по-малки компания), много хора искат да разберат какво направи Dell, за да постигне този успех.

Отговорът е лесен: те документират от дълго време всички техни придобивания, успехи и неуспехи, заедно с най-добрите практики и грешките от други компании и сега използват това като един от най-ценните пътеводители в сектора на придобиване. С една дума, поне за сега и по отношение на придобиванията, те не само не правят същата грешка два пъти, но те избягват повтаряне на грешките, които другите са направили.

Бившия изпълнителен директор Petro Chemical споделя: „Учете се от другите и никога не правете същата грешка два пъти.“

Google и Microsoft

Не само че Microsoft повтаря грешките си, но Google изглежда взима този списък от грешки като някакъв списък със задачи. Google не само не ги избягва, те като че ли искат да се отличат по тях. Разбира се, двете фирми са съставени от хора, които се смятат за много умни.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg