5 съвета да направите вашия уебсайт „приятелски мобилен”   Как да защитите паролите на вашата фирма   Промяната вече не е достатъчна, време е за трансформация
(част 3)
  Развенчаване на петте най-големи мита относно Споразуменията за нивото на обслужване

Как да защитите паролите на вашата фирма

В днешно време е почти невъзможно да се подценява значението на наличието и използването на силни сигурни пароли в онлайн пространството. Също толкова важно е потребителите да се вслушат в този съвет. Това може да бъде дори по-важно за бизнеси, които използват и съхраняват пароли за различните си профили. Инструменти като Firesheep са показали, че получаването на достъп до електронната поща или Facebook профил може да бъде тревожно просто.

За щастие, съществуват инструменти и предпазни мерки, които компаниите могат да вземат, за да спомогнат за опростяването на процеса на съхраняване на сигурни и защитени пароли.

Използвайте уникални пароли за различни акаунти

Без значение колко често сме били предупредени, реалността е, че повечето от нас използват една и съща парола или група от пароли за всички наши най-големи профили. На първо място, това не изглежда много лошо, особено ако тази парола е уникална и дълга комбинация от цифри, букви и знаци. Проблемът с използването на една и съща парола или група от пароли, обаче, е, че ако един профил е изложен на риск и други сметки могат да го последват.

Това важи особено за потребители, които свързват е-мейл адреса с профила си. Когато имаше проникване в уеб сървърите Gawker Media през миналата година, хиляди потребителски имена, пароли и имейл адреси бяха изложени на показ.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg