5 съвета да направите вашия уебсайт „приятелски мобилен”   Как да защитите паролите на вашата фирма   Промяната вече не е достатъчна, време е за трансформация
(част 3)
  Развенчаване на петте най-големи мита относно Споразуменията за нивото на обслужване

5 съвета да направите вашия уебсайт „приятелски мобилен”

Не е тайна, че мобилната търговия процъфтява и се очаква да расте все по-бързо в близко бъдеще. Но това означава, че малкия бизнес може да пропусне част от потенциалните си продажби, ако тяхното присъствие не е налично за всяка марка смартфони и за всеки доставчик. Това е трудна задача за малкия човек и малкия бюджет. Изграждането на приложения за телефони, например, може да струва хиляди долари – и това само за една марка телефон. Не се притеснявайте, има начин да „станете мобилни“.

„Малките фирми не трябва да изграждат едно приложение или да създават изцяло нов уебсайт за мобилни устройства“, заявява Памела Спрингър, президент и главен изпълнителен директор на Манта, онлайн общност за насърчаване и свързване на малкия бизнес. „Те просто трябва да се уверят, че сайта им е лесен за разглеждане чрез мобилно устройство. Това означава, че трябва да изменените сайта си за оптимално показване върху мобилно устройство.“

Да знаете какво и колко да се промени е също толкова важно, колкото и да знаете как да го направите.
„Фокусирайте се върху тези услуги или страници, на които потребителите най-вероятно ще искат да получат достъп от мобилния си телефон.“ Например, за един малък магазин е важно първоначалната страница на мобилния сайт да съдържа указания до магазина, информация за контакти и т.н..

Планирайте желаните промени, преди да започнете промените във вашия сайт. Започнете с определянето на това кои страници на вашия сайт има вероятност да привлекат най-голям интерес на мобилните потребители, като се гарантира и че те имат достъп до пълния сайт. „Добавете връзка на мобилния си сайт за бързо превключване към пълната версия на сайта. Това е за тези смартфон потребители, които искат достъп до цялото съдържание – дори и тези страници, които не могат да бъдат оптимизирани за тяхното устройство“.
Когато сте готови да започнете, следвайте съветите по-долу.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg