Ревю: Samsung Galaxy Tab 10.1   Chromebook компютрите са вече на пазара: Има ли бъдеще за тях?   Каква е ролята на ИТ в предприятието?   Технологични комикси

Chromebook компютрите са вече на пазара: Има ли бъдеще за тях?

Първите Chromebook-компютри бяха представени официално през изминалата седмица. Cloud-базираните преносими компютърни устройства, произведени от Samsung и Acer работят с новата операционна система на  компютърния гигант Google – Chrome OS. Samsung Серия 5 беше пуснат за продажба в amazon.com и BestBuy, Acer устройствата се очаква да се появят до края на месеца.

Google Chromebook е чудесен лаптоп – но за някои, не за всички. Лозунгът на Apple за оригиналния Macintosh през 1984 г. беше: „Компютърът за всички нас.“ Лозунгът за Chromebook трябва да бъде: „компютърът за всички тях.“ Chromebook устройствата няма да се използват от повечето служители на Google. Те се нуждаят от „истински“ компютри, за да изградят най-успешния за търсене в света двигател и всички други продукти и услуги на Google.

Всички ние разчитаме на Windows, OS X, Linux, IOS и Android устройства за нашата собствена работа. Множество Chromebook компютри, без съмнение, ще бъдат закупени от ИТ специалисти – но не за тяхна лична употреба, а за да бъдат предоставени на неориентирани потребители, като пореден опит за предотвратяване на загуба на време в ИТ отдела.

Вторият най-голям купувач на Chromebook  лаптопи вероятно ще бъдат  ИТ отделите в училищата. Отново, не за тяхна лична употреба. Някои родители може да ги закупят за децата си. Някои деца може да ги поискат за техните родители. Всеки, който иска Chromebook изглежда ще  го иска за някой друг.

Chromebook компютрите предлагат убедителен списък от преимущества. Те се стартират за 10 секунди, след което работят 8,5 часа. Тъй като всички приложения и данни са на живо „в облака“ (на някой сървър, някъде), те не изчезват, когато вашия хардуер се повреди.

Chromebook устройствата идват с евтини Wi-Fi версии, както и в по-скъпи варианти с 3G, които също ще поддържат Wi-Fi. Цените в САЩ варират от $ 350 за Acer с Wi-Fi  до $ 500 за 3G устройство на Sa

msung. Компаниите също така са склонни да ги дадат под наем за $ 30 на месец.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg