Готови ли сте за новата ера – IPv6?   6 правила за впечатляваща PowerPoint презентация   Ползите от аутсорсинга за една IT компания   Как да увеличите IT стойността на Вашия бизнес

Как да увеличите IT стойността на Вашия бизнес

Като IT мениджър, Вие трябва да накарате всеки един от вашите IT служители да разбере какво означава да бъде добавена стойност към бизнеса и какво означава за тях лично, в работата им, да бъде добавена стойност.

Ако служителите ви не разбират начина, по който бизнеса прави пари, какво го продава, и как стойността влияе на печалбата, работата ви ще бъде по-трудна. Когато това се случи доверието ви като CIO пада и вашата работа става по-трудна. Така че какво е това, което добавя стойност към бизнеса? Как вашия екип да добави стойност? Какво по-специално  да правят служителите?

Ето някои идеи и предизвикателствата, с които може вашата организация да развива по-добре бизнеса и стойността си. Предоставяме Ви група от въпроси, които могат да помогнат на служителите в дадена организация, а с това и на самия бизнес.

Кой използва моята работа и от какво се нуждае?

• Кои са потребителите на всяка част от работата, която правя?
• Дали те все още я използват? Дали те все още се нуждаят от нея?
• Дали те я предоставят на други хора? От какво се нуждаят тези хора?
• Дали съдържанието, което предавам може да бъде променено, за да бъде по-полезно?
• Може ли начина, по който аз го доставям да  бъде подобрен, за да бъде по-полезен?

Забележка: Разберете отговорите на тези въпроси и спрете да работите върху това, за което никой не го е грижа!

Има толкова много ИТ организации, които са заети да  предоставят услуги, които никой не използва или да предоставят ненужно високи нива на обслужване на твърде много неща, защото те не успяват да разберат бизнес носителите за няколкото услуги, които са най-важни.

Не губете времето и ресурсите си за неща, за които никой не го е грижа. Трябва да разберете какво е най-полезно и да работите върху най-ценното.

Какви бизнес резултати трябва да донесе моята работа?

• Какви са бизнес резултатите, които се случват, въз основа на моята работа?
• Как работата ми въздейства на печалбата?
• Има ли работата ми качествено въздействие, иновации, ефективност, конкурентоспособност, намаляване на разходите, подобряване на процесите, ефективност на продажбите и т.н.?
• Може ли работата ми да се създаде по по-добър или различен изход на бизнеса ми?

Забележка: Ако не можете да свържете вашата работа с бизнес резултатите, вие сте в опасност да изгубите своето значение.

Ако не сте от значение, то не добавяте достатъчно стойност. Вие трябва да останете образовани по отношение на най-важните резултати в бизнеса и да се уверите. че умеете да ги управлявате и че ще останете свързан с тях.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg