Готови ли сте за новата ера – IPv6?   6 правила за впечатляваща PowerPoint презентация   Ползите от аутсорсинга за една IT компания   Как да увеличите IT стойността на Вашия бизнес

6 правила за впечатляваща PowerPoint презентация

Когато става дума за нашите сетива, визията е ключът към всички тях. Общуването е необходимо да се случва възможно най-ясно. Ако вашата презентация е претрупана с прекалено много слайдове или информация, то тогава нейния рейтинг ще е по-нисък от това, което Вие сте очаквали.

Над 400 милиона компютри имат инсталирана програмата PowerPoint. Това е една голяма възможност за осъществяване на добра и същевременно „красива” комуникация. Приложете следващите шест правила и  вашата презентация ще стане истински впечатляваща.

1. Дизайнът трябва да бъде цел

Вашето представяне трябва да убеждава или забавлява? Опитвате се да впечатлите или да информирате? След като сте наясно с целта на вашата презентация, можете да си изясните какъв е правилния избор – стандартен дизайн или нещо по-различно. Познаването на целта на вашата презентация ще ви помогне да изберете правилните изображения, шаблони, цветове и шрифтове в съответствие с постигане на желания от Вас резултат.

Откъде да разберете какви цветове е правилно да се използват? Има проучвания, които са доказали, че използването на силно червено може да предизвика в зрителите възбуда и вълнение. Синьото е успокояващо. Жълтото е за оптимизъм. Ако целта ви е да развълнувате публиката, добре е да се спрете на червеното. Ако представяте тежки и трудни новини, синьото представяне може да помогне да олекотите посланието, което изпращате.

Определете колко информация желаете да представите. Ако представяте техническа презентация, може да е уместно да добавите повече данни и графики в слайдовете си. Ако вашата презентация е един вид ръководство, заложете на по-опростените слайдове.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg