Уеб дизайн: Какви цветове да изберете за вашият уеб сайт?   Готови ли сте за новата ера – IPv6? (част втора)   IT инфраструктурата и бизнеса   Трябва ли IT да присъства в борда на компанията?

IT инфраструктурата и бизнеса

В днешно време, всеки бизнес се нуждае от своя IT инфраструктура. След продължително сътрудничество с IT сектора, различните служители в една организация започват да гледат на IT служителите отговарящи за инфраструктурата в различна светлина:

Главният изпълнителен директор вижда IT сектора като доставчик на ИТ услуги, като източник на ефективност, производителност и иновации за цялата организация.

Главния финансов директор скоро ще спре да ви мисли като уличен продавач за капиталови разходи и ще започне да предвижда Вашите разходи в сметката на оперативния бюджет. Тонът на разговорите ще премине от състезателен към кооперативен.

Вицепрезидента на продажбите ще спре да мисли за теб като човек, който никога няма време да говори и ще започне да гледа на вас като един съюзник, от който той се нуждае, на негова страна за постигане на целите си.

Напред към бъдещето

Това не може да стане за една нощ, но ако разработвате нови процедури, които да съвпадат с новите технологии, отношенията ви с хората около вас трябва да започнат да се отразяват гъвкаво на сътрудничеството.

След като сте направили прехода към нов начин на правене на нещата, не може да се върнете обратно към старата методология.

Когато дойде следващия нов проект, който изисква допълнителен капацитет, вместо автоматично да мислите за закупуване и изграждане, можете да помислите за използване на капацитета, който имате по различни начини: Имате ли излишен капацитет, който не се използва?

Когато ресурсния ви капацитет става все по-динамичен, ще се нуждаете от поддръжка и процедури за управление на промените. Можете ли да разпределите допълнителен капацитет на отдела за продажби по време на пиковия сезон, така че капацитетът да се изведе от експлоатация или да се преразпредели?

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg