15 клавишни комбинации, с които можете да повишите вашата производителност на компютъра   20 Linux Алтернативи за приложенията на Windows


  Четирите принципа на една успешна стратегия за данни   Петте най-големи грешки в автобиографията на един IT мениджър

20 Linux Алтернативи за приложенията на Windows


Търсите Linux алтернативи на Windows софтуер? Тук ви представяме двадесет Linux приложения, които може да искате да разгледате.

1 – LibreOffice: LibreOffice предлага за крайния потребител, голяма част от същата функционалност на Microsoft Office, без допълнителни разходи за патентовано лицензиране. Въпреки това, най-големият недостатък на LibreOffice  е липсата на правилното форматиране при отваряне на документ на Microsoft DOCX.

2 – GIMP: GIMP предлага мнoжество функционалности за обработка на изображения. С GIMP можете да извършвате почти всички дейсности, за които използвате популярния PhotoShop.

3 – Swiftfox: Swiftfox е версия на Firefox. Проектиран  за Linux ентусиасти, проектът има обещаващи резултати в продължение на няколко години. Най-голямото предимство пред Firefox  3.x (и обратно) е условието скорост. В този момент, обаче, бъдещето на проекта изглежда наистина голямо.

4 – Open Shot: Open Shot е лесен видео редактор за Linux. Ако търсите  подобен тип на Windows Movie Maker софтуер за Linux, Open Shot трябва да бъде на първо място.
С фантастични преходи и видео / аудио ефекти, Open Shot предлага по нещо за всеки. За редактиране на видео, Open Shot е опростена програма и не изисква много време и усилия.

Единственият реален недостатък на използването на Open Shot е, че липсват някои от разширените функции, предлагани от  Kdenlive.

5 – Network-manager: Независимо коя десктоп среда използвате, вие ще откриете, че Network-manager прави свързването към Интернет изключително бързо и ефикасно за Linux потребители. Казано е, че в някои отношения, Linux опциите предлагат по-голяма степен на контрол. Най-голямото препятствие е, че не винаги се поддържа Linux безжична поддръжка.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg