Какво означава Google + за Вашия бизнес?   20 Linux Алтернативи за приложенията на Windows (част 2)   3 подхода за изграждане на Вашата CMS система   Четирите принципа на една успешна стратегия за данни (част 2)

20 Linux Алтернативи за приложенията на Windows (част 2)

Търсите Linux алтернативи на Windows софтуер? В брой 96 Ви представяме десет Linux приложения, които могат да привлекат Вашето внимание. Тук продължаваме с останалите 10 от колекцията.

11 – Evince: Живот без Adobe Acrobat Reader не съществува? Въпреки че Adobe PDF Reader има Linux вариант на разположение, налична е също и много по-бързa и по-леснa за употреба опция, наречена Evince. По-бързa, по-стабилна и може би още по-желана, отколкото своя Adobe конкурент, Evince може да бъде най-добрият вариант за обработка на PDF файлове на операционната система Linux. Единственият реален въпрос, докато използвате Evince може да бъде редактирането PDF файлове.

12 – Gnash: Gnash е алтернатива на Flash плъгина за браузъри, тъй като той  е сравнително бавен и изисква голям капацитет на процесора. Gnash е проектиран да предложи същата функционалност като Adobe Flash.

Въпреки всичко, това все пак е доста млад проект и не е сигурно, че ще отговори на вашите очаквания. Добре ще е в бъдеще да се фокусира върху  HTML5 .  Gnash може да бъде заместител на Flash, на което много хора се надяват.

13 – K3b: Тези, които са запознати с Windows  програмата за записване на дискове, ще се чувстват като у дома си, използвайки  K3b. Единственото подобрение, което е хубаво да се види е по отношение на Blu-Ray записването. Имайки предвид успеха на Nero, би било добре K3b да предложи същото, ако е възможно.

14 – Inkscape: Тъй като не всеки е готов да използва продуктите на Adobe, потребителите на Linux имат и друга опция. Това означава, че вместо да се използва Adobe Illustrator, например, можете да се възползвате  Inkscape който би ви дал същата функционалност. В сравнение с продуктите на Adobe,  Inkscape е много по-опростена.

Що се отнася до недостатъците, единственото нещо е че Inkscape е много по-проста програма от Adobe Illustrator.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg