Топ 10 на най-добрите Android телефони   Предстои ли криза в идентичността на Desktop компютрите?   Скоро ще настъпи ерата на мобилното плащане   Как финансовите директори могат да възстановят компанията след бедствие

Скоро ще настъпи ерата на мобилното плащане

Масовото приемане на смартфони и бързото развитие на новите технологии води до надпревара между компаниите в предлагането на мобилни услуги за плащане. Много от ръководителите на компании обаче смятат, че за използването на мобилен телефон или устройство, за да се извършат плащанията или да се извършват банкови сделки, ще са необходими четири години, за да стане широко прието мобилното плащане от потребителите. Това са данни според глобално проучване на бизнес ръководителите от KPMG International, глобална мрежа от фирми, предоставящи одит, данъчни и консултантски услуги.

При проучването 2011 Mobile Payments Outlook на KPMG е направена анкета на близо 1000 изпълнителни директори в предимно финансовите услуги, технологиите, телекомуникациите и търговията на дребно в световен мащаб. От проучването е установено, че 83% от анкетираните смятат, че мобилните плащания ще бъдат официално достъпни в рамките на четири години, в сравнение с едва девет процента , които ги виждат като нещо нормално днес.

В действителност, 46% смятат, че мобилните плащания, ще бъдат приети в рамките на две години.

„Ние вярваме, че взривящия растеж на смартфоните и безброй многото възможности ще помогне на мобилните плащания да се развият в много по-бързи темпове, отколкото повечето очакват“, каза Gary Matuszak от KPMG. „Голямото разнообразие от плащанията е готово за приемане, тъй като няколко ключови играчи, които вече осигуряват мобилни плащания, както и интереса сред потребителите в използването на мобилни плащания са в съответствие с готовността на индустрията да ги използва.“

Повечето от ръководителите казват, че мобилните плащания ще бъдат разумни в бъдеще, когато ще има специализирани системи за онлайн плащания. Петдесет и осем процента казват, че имат стратегия за мобилни плащания на място.

„Въпреки че няма консенсус за значителната стойност на тази възможност сред изпълнителните директори, в различните географски региони и отрасли, вида и размера на възможностите варира между развититето и развиващите се страни в зависимост от дълбочината и достигането на финансовата инфраструктура на място. Ние вярваме, че тези фирми, които са готови да участват в междуотрасловите партньорства и сътрудничеството е по-вероятно да успеят и да доминират на пазара, което се дължи на сложен набор от бизнес отношения, които са задължени да предават мобилни плащания към масовия пазар „, каза Matuszak.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg