Топ 10 на най-добрите Android телефони (част 2)   5 съвета за по-добър бизнес уеб сайт   ITIL процесите не са универсални   Работа от дистанция

Работа от дистанция

Работещите от дистанция, са хората които работят от дома си поне един ден в седмицата. Технологиите и корпоративните нагласи продължават да активират тази нарастваща тенденция.

Според едно неотдавнашно проучване от Staples Advantage, домашните потребители казват, че те се чувстват и работят по-добре, когато работят от дома. В действителност, 86% от служителите, работещи от дома си казват, че са по-продуктивни в дома им.

Тъй като компаниите стават все по-удобни с виртуални екипи и напредват в областта на облак технологиите, наличието на широколентови услуги, виртуални частни мрежи, смартфони и т.н. позволява на по-младото поколение служители да се движат извън офиса в по-гъвкав режим на работа, казва Ed Ludwigson, вицепрезидент и генерален мениджър на Staples Technology Solutions.

Това също е добър начин за компаниите да разширят възможностите и човешкия капитал, без да разширяват и да плащат за повече офис площи. Това разширява способността им за достъп до таланти; хора, които все по-често искат повече гъвкавост в живота си.

Според доклада, за служителите работещи от дома си се казва, че:

• Те са по-щастливи и по-здрави – Според направените сравнения, домашните служители казват че нивото им стрес е намаляло с 25 процента средно, тъй като работят от дома си. Почти един на всеки четири, казват, че се хранят здравословно, когато работят от вкъщи.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg