Ръководство за избор на таблети за малкия бизнес
(част 2)
  Фалшификатите в технологиите продължават да растат

  Решаване на трудните предизвикателства   По-добри резултати: Интегриране на дефектите и проблемите на мениджмънта

Решаване на трудните предизвикателства

IT Директорите живеят в сложна и интензивна среда, затова, когато се появяват предизвикателства, бързото им преодоляване е от ключово значение за дългосрочния успех. Но част от преодоляването на предизвикателството е да се знае как се реши проблема.

Опитът ни показва, че нашите най-големи предизвикателства често са доста по-различни от това, което си мислим, че са – случва се да приемем проблема за много голям, а всъщност той да не е такъв. Но в търсене на истинския проблем, не винаги е лесно да знаете къде да търсите. Един от начините е да търсите там, където са търсили всички останали, а след това да погледнете в обратната посока.

Ще се учудите, колко бързо тази стратегия прави невидимото видимо и разкрива изненадващи практически решения на проблемите, които може би през цялото време са били пред вас.

Помислете за следните класически примери за това как противоположната гледна точка носи добри резултати:

Amazon.com – Джеф Безос е погледнал как Barnes & Noble са направили преход на традиционната книжарница до ново ниво, до създаването на модерна такава – в този момент се тръгва в обратната посока.

Други големи търговци на дребно също създават свои собствени версии на виртуални книжарници. Amazon обаче добавят още потребителска електроника, детски играчки, дрехи, неща за дома, градински аксесоари и др. … Накратко, всичко това е дошло от поглеждането в друга посока – точно противоположна на класическата.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg