Ръководство за избор на таблети за малкия бизнес
(част 2)
  Фалшификатите в технологиите продължават да растат

  Решаване на трудните предизвикателства   По-добри резултати: Интегриране на дефектите и проблемите на мениджмънта

Фалшификатите в технологиите продължават да растат

Ако всичко в областта на технологиите изглежда нереално в наши дни, то понякога наистина е така. В интернет пространството има много фалшиви неща – фалшиви сайтове, продукти и дори хора.

Реалността е, че можете да намерите процъфтяващ пазар за онлайн закупуване на последователи в десетки сайтове, например BuyTwitterFollowers.com. Можете също да купувате фенове на Facebook, YouTube абонати, Tumblr последователи и „уеб трафик.“ Винаги, когато видите някой с висок брой последователи, не може да се доверите напълно на този брой, защото социалната мрежа може да бъде фалшива.

Фалшиви Apple Store магазини

Един блогър наскоро е публикувал снимки на фалшив Store на Apple в Кунминг, Китай. Дубликатът магазин копирал всичко – от дървените маси до униформите на служителите. По-нататъшно разследване разкрива, че съществуват няколко такива магазина в Китай и дори служителите могат да си мислят, че са работили за Apple. Китайското правителство  вече ги затвори.

Друг китайски магазин, наречен 11 Furniture Store, очевидно е копирал видът и усещането, включително цветовата схема и общия вид на мебелни магазини Ikea. Фалшифицирането на западни магазини и ресторанти, е широко разпространено в Китай.

Фалшиви iPhone 4 и iPhone 5

Във видео в YouTube от миналия месец, се показва продукт, който изглежда точно като iPhone 4 на Apple. В действителност, това е телефон с Google Android платформа, с интерфейс на iPhone, който дублира IOS. Интересно е, когато разказвачът във видеото казва: „Това е напълно различен продукт от другите.“ Ами не, това е точно същото като другите …

Ако Android-базираните iPhone 4 не са достатъчно впечатляващи, другото видео, което се появи миналата седмица е на фалшив iPhone 5 в Китай. Apple наблюдатели спекулират, че фалшификата може да бъде точно като нещо истинско и да е въз основа на вътрешна информация от фабриките. Най-интересният аспект на тази тенденция не е скорост и умения, от които фалшивите телефони са изградени в Китай, а от очевидната липса на умения в проектирането на нещо оригинално в тази страна.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg