Топ 10 компютри за $500   Sandy Bridge – новият процесор на Intel   Как да управляваме постоянно разширяващото се предприятие   Защо някои проекти са създадени да се провалят и как можем да ги направим успешни

Как да управляваме постоянно разширяващото се предприятие

Концепцията на „разширеното предприятие” не е нещо ново. Дори в ранните години на 20 век се е говорило за „организация като общност” и „комплекс на околната среда”. Тогава, именно тези концепции са представлявали проблем в управлението.

Идеята на „разширеното предприятие” набира скорост през 1990-те, когато глобалните пазари променят структурата си. В наши дни, същността на „разширеното предприятие” е еволюирала в нещо невъобразимо досега. Това, което различава разширеното предприятие днес е знанието: това на потребителя, на доставчика и новите бизнес идеи в главите на някой, някъде.

Предизвикателството за лидерите днес е ръководенето на това нещо, което нарушава почти всички правила за управление, с които сме свикнали. Дори терминът „ръководене” изглежда мистериозен, прекалено груб и нормативен за едно плавно постоянно-развиващо се предприятие.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg