Купуването на Motorola: грешка или успех за Google?   6 начина за незабавно подобряване на вашия блог   Таблетите и ползите от тях за бизнеса   Може ли облакът наистина да замени офшорния аутсорсинг?

Купуването на Motorola: грешка или успех за Google?

Дали историята ще съди Google за покупката на Motorola, струваща $ 12,5 милиарда?
Дали това ще бъде най-голямата грешка в историята на компанията? Това са въпроси, които все още нямат отговор. Едно нещо обаче е ясно, Google закупи Motorola, за да защити своята Android платформа. Но сделката, може да навреди на Android повече, отколкото да му помагне.

Първо, нека разгледаме ползите от закупуването на Motorola.

Защо купуването на Motorola е добра идея?

Всички големи хардуерни и мобилни компании са заключени в една абсурдна битка за патенти. Проблемът е, че мобилните телефони са толкова сложни със своите хардуер, безжични и софтуерни технологии, че средния мобилен телефон вероятно нарушава хиляди от съществуващите патенти. Не е възможно да се изгради мобилен телефон, без нарушаване на патенти.

Патентите вече не са правен инструмент за защита на иновациите. Патентите са се превърнали само в куршум в горещата война на продукти. И всеки, който има най-много куршуми, може да се каже, че печели. Но патентите често нямат връзка с иновациите. Те просто са амуниции.

До момента Google беше компания прелагаща платформа за мобилни телефони, но компания, която не създава мобилен хардуер. Подобно на всички мобилни платформи, Android вероятно нарушава патентите.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg