Panasonic Toughbook F9   Технологични комикси   Топ 10 на приложенията и устройствата, които завземат бизнеса   Парадоксът – Сигурност срещу Достъп

Парадоксът – Сигурност срещу Достъп

Единственият сигурен начин да защитите свързаните си в мрежа компютърни системи от електронно наблюдение, хакери, неоторизиран достъп, откраднати пароли, атаки при отказ на услуга и други нарушения на сигурността …е може би да ги изключете.

Това определено не е практично решение. Всъщност, много компании тези дни са принудени да отворят системите си за хора във и извън техните организации, за да функционира бизнеса им ефективно. Еволюцията на модерния бизнес е създала увеличена зависимост от мрежово-базирани предимства и email връзка с клиенти, насочени към изпълнение на поръчки и фактуриране. Това търсене е предизвикателен парадокс за Главните изпълнителни директори  и ИТ администраторите.

Докато мрежите съществуват за споделяне на информация, всеки отворен път за мрежов достъп е потенциален пропуск в сигурността. Достъпът и сигурността са винаги на противоположния край на везната – прекалено много от едното, натежава на другото. Ключът за ефективната мрежова администрация е намирането и поддържането на точният баланс между сигурност и достъп.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg