Как да четете данните си?   3 Топ технологии за малкия бизнес   Оцеляването: Постоянно преосмисляне и предефиниране, част I   ‘Правете противоположното’, за да разрешите и най-трудните предизвикателства

Как да четете данните си?

Много е разочароващо, когато разполагате с важен за вас файл, но нямате възможност да го отворите. Когато някой ви изпрати PowerPoint файл, но Вие нямате Microsoft Office, вие ще откриете, че е трудно да отворите файла, освен ако не знаете някои от малките трикове в бизнес технологията. Тук ще ви покажем как да получите достъп до почти всеки документ, независимо от софтуера, с който разполагате.

Първо опитайте лесното решение

Преди да започнете да търсите наоколо за намиране на решения за отваряне на файл, който не можете да отворите със софтуера, който притежавате, все пак вижте това което имате. Обикновено повечето програми за текстообработка могат да четат и да показват документи във формат от друга текстообработваща програма. Електронните таблици могат да се разчитат по същия начин.

Файлът не може да се види?

За да получите достъп до документ, създаден в текстообработваща програма, която не притежавате, първо започнете като отворите Вашата текстообработваща програма и изберете File> Open. Вашата програма вероятно ще филтрира файловете, които виждате в отворения диалогов прозорец, така че ще виждате само собствените ви файлове. Потърсете бутон или опция, за да се покажат всички файлове и изберете този, който ви трябва.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg