Плюсовете и минусите на Web-базираните операционни системи   Факти за оптимизацията на търсачките. Основни понятия и ползи от SEO   Открийте ползите от използването на SOA   Прилагане на Управление на знанието: Осемте фази на успеха, част II

Факти за оптимизацията на търсачките. Основни понятия и ползи от SEO

Search Engine Optimization – SEO е процес, който се занимава с оптимизацията на уеб сайтове по такъв начин, че те биха могли да получат високо класиране в търсачките. Това в общи линии се извършва, за да се увеличи броят на посетителите или трафика към даден уеб сайт.

Когато отворите търсачки като Google и Bing и потърсите дадена дума, получавате броя на резултатите от това търсене. Резултатите, които се показват на първоначалните страници са тези, които са най-посещавани от посетителитеи най-добре оптимизирани. Колкото по-високо е класирана страницата, толкова по-висок ще е и броят на посетителите за този сайт. Именно затова SEO оптимизацията е толкова важна в наши дни.

Оптимизацията на търсачки е широко използвана днес от компаниите с цел увеличаване на дейността на тяхната организация или за клиентите, които използват тези услуги. Всяка организация, която иска да покаже присъствието си в световния пазар ще има най-голям ефект през Интернет. Интернет е изминал дълъг път и днес  се превърна в необходимост на всяко техническо или не-техническо лице за търсене и публикуване на информация.

Без SEO дейности, даден уебсайт няма да може достойно да покаже присъствието си в интернет, тъй като най-вероятно има стотици хиляди подобни сайтове, а основната област на конкуренцията са клиентите. Типичните услуги на SEO работят по няколко начина за повишаване на класирането на уеб сайта ви. Няколко са споменати по-долу:

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg