Плюсовете и минусите на Web-базираните операционни системи   Факти за оптимизацията на търсачките. Основни понятия и ползи от SEO   Открийте ползите от използването на SOA   Прилагане на Управление на знанието: Осемте фази на успеха, част II

Плюсовете и минусите на Web-базираните операционни системи

Web-базираните операционни системи, като Chrome OS на Google, както и новите Chromebooks – преносими компютри, изградени около Chrome OS получиха много внимание в пресата. Въпросът е с какво те могат да помогнат на малкия бизнес?

Ако не сте чували за Chrome OS, тогава може би сте запознати с уеб браузъра Chrome? Chrome OS по същество е една стартираща версия на уеб браузъра Chrome и замества традиционните операционни системи като Windows.

За разлика от много други системи  Chrome OS дава всички приложения на потребителя в интернет, вместо на локалния твърд диск. Нека да разгледаме по-подробно плюсовете и минусите.

Предимствата на уеб-базираните операционни системи

Chromebook  компютрите стартират бързо – за около 10 – 15 секунди – което е значително по-бързо от всеки компютър с Windows. Плюс това, със своя впечатляващ живот на батерията, те ви позволяват да работите цял ден с едно зареждане. По-важното е, Chromebook премахва практиката отнемаща ресурси за неизпълнявани IT задачи.

Освен това, всички отговорности (обновяване на софтуера, антивирусна защита и т.н.) са поети от Google. И тъй като това е компютър, при който всичко се съхранява в интернет, това намалява шанса от загуба на данни.

В действителност, преминаването към нов хардуер включва нищо повече от включване на нова машина и логване в профила ви. Няма нужда да прехвърляте данни, преинсталирате приложения или дори да чакате помощ.

Това, което е привлекателно за тази концпеция е колко рентабилна може да бъде. Google твърди, че могат да намалят общите разходи за притежание до 70 процента в сравнение с традиционните персонални компютри.

Google предлага на малките предприятия и организации с нестопанска цел възможност за лизинг на Chromebook компютри за $ 28 на месец на всеки потребител (в САЩ). Учебните заведения получават дори по-добра сделка, само за 20 $ на месец.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg