Microsoft Windows 8: Първи впечатления   30 програми с отворен код, които могат да заменят скъпия Аудио и Видео софтуер   Успехът на последователното управление – бъдете верни на принципите си!   7 промени в сигурността, които IT директорите трябва да направят още сега

7 промени в сигурността, които IT директорите трябва да направят още сега

Тъй като нашият личен и професионален живот става все по-преплетен, размерът на цифровите данни, съхранявани и достъпни от компаниите и техните служители е зашеметяващ. Банковите сметки и медицинските досиета, личните и бизнес търговски сделки, както и много друга информация са цел, която съблазнява хакерите.

Освен това, драматичното увеличение в атаките в последните няколко месеца разклати доверието на потребителите. Това също така принуди охранителната индустрия като цяло да направи преоценка на ефективността на съществуващите методи, използвани за защита на данните и системите.

Ето какво могат да направят IT директорите, за да избегнат седем реални заплахи за корпоративната сигурност:

1. Съсредоточете се върху сигурността, а не заплахите за сигурността

Поставянето на аларма на входната врата на вашия дом има прекалено малка стойност, за да отговори на изискванията за съответствие на вашата застрахователна полица, ако вратата е оставена отворена. Често в програмите за следване на стандартите имат пропуски в сигурността. По-специално, твърде малко компаниите се фокусират върху защитата срещу престъпленията в кибернетичното пространство.

2. Осигурете цялостна защита на данните

Твърде често, проверките за сигурност се фокусират само върху защита в периметъра на сградата. Защитата на данните трябва да бъде ориентирана към цялостните данни, навсякъде, а не само на определено място.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg