Microsoft Windows 8: Първи впечатления   30 програми с отворен код, които могат да заменят скъпия Аудио и Видео софтуер   Успехът на последователното управление – бъдете верни на принципите си!   7 промени в сигурността, които IT директорите трябва да направят още сега

30 програми с отворен код, които могат да заменят скъпия Аудио и Видео софтуер

Повечето компютърни потребители прекарват много повече време в създаване и разглеждане на мултимедийно съдържание, от колкото преди време. Според социологическата компания ComScore, 85,6% от американците, ползващи интернет (178 млн. души) са гледали видео онлайн през юни 2011 г. и са прекарали средно 16.8 часа в гледане на видео през същия месец. В допълнение, компанията Nielsen отчита, че броя на хората, които гледат видео на своите смартфони и таблети се е увеличил с 41% от миналата година.

В съответствие с тази тенденция, общността на отворения код е създала десетки проекти, за да ви помогне да създадете, намерите, редактирате, организирате и управлявате вашите аудио и видео файлове. Ето 30 от най-добрите инструменти с отворен код, които могат да заместят търговските аудио / видео софтуери.

Анимация

1) Blender – заменя: AutoDesk Maya – подходящ е за професионалисти, Blender е безплатно  приложение с отворен код за създаване на 3D съдържание. Програмата включва инструменти за 3D моделиране, оцветяване, анимация и композиране. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

2) Art of Illusionзаменя: AutoDesk Maya -Това 3D приложение за моделиране и софтуерен перспективен чертеж не е пълнофункционално като AutoDesk Maya, но неговите възможности са достатъчно добри за начинаещи и аматьори. Интерфейсът е доста лесен за използване и има добра онлайн документация, включително и някои уроци. Операционна система: OS Independent.

3) Pencil заменя ToonBoom Software: Софтуера Pencil ви позволява да създавате традиционна 2D анимация като използвате компютъра си. Това е най-доброто за домашните потребители и ентусиасти, които обичат карикатури  от старата школа. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg