Microsoft Windows 8: Първи впечатления   30 програми с отворен код, които могат да заменят скъпия Аудио и Видео софтуер   Успехът на последователното управление – бъдете верни на принципите си!   7 промени в сигурността, които IT директорите трябва да направят още сега

Microsoft Windows 8: Първи впечатления

През изминалата седмица, Microsoft представи Windows 8 по време на конференция в Калифорния. За съжаление системата все още не е напреднала достатъчно, за да кажем, че е бета версия, но тя показва новия сензорен интерфейс, който използва Metro стила от Windows Phone 7, както и включва множество нови функции на работния плот. Въпреки че Microsoft обяви плановете си да пусне Windows за ARM процесори, на конференцията имаше само x86 и 64-битова версия на Windows 8, тъй като ARM хардуера не е готов все още. Засега няма информация за цената, датата на стартиране или различните версии на Windows.

Нека погледнем основните концепции на Windows 8. Старт менюто се заменя със плочки базирани на начален екран – които са предназначени за допир, но ще работят добре и с мишката или клавишите със стрелки. Софтуерът ще включва и така наречените Metro приложения. Те могат да бъдат написани на езиците от фамилията XAML,  като C # и Silverlight, или чрез HTML 5, CSS и JavaScript. Metro приложенията ще могат  също да използват новият програмен интерфейс (API) за споделяне на съдържание с други приложения, теглене на данни от сензори като GPS приемници и получаване на достъп до файловата система.

На хардуерната демонстрация видяхме, че с началния екран на новата система и на традиционните настолни компютри се работи плавно и лесно. Internet Explorer ви дава достъп до разделите и адресната лента изключително бързо и лесно, както и бързо преминаване към работния десктоп. Това е предварителен преглед на платформата на IE 10 и е все още бета код, но хардуерното ускорение го прави бърз браузър, с добра визия, който все още поддържа плъгини като Flash и Silverlight.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg