Защо Facebook може да се превърне в новия Yahoo   30 програми с отворен код, които могат да заменят скъпия Аудио и Видео софтуер (продължение)   Как да станем зелени, без да бъдем на червено   Инвестиране в Изпълнително табло?

Как да станем зелени, без да бъдем на червено

Зелените информационни технологии без съмнение са основна тенденция в IT пространството днес. Този ентусиазъм не е трудно да се обясни. След последната криза и ефектите, които донесе, заедно с растящите разходи за енергия, се достигна до намаляване на капиталовите разходи. Една правилно замислена зелена IT стратегия може да помогне за спестяването на пари, както и за опазване на околната среда. Всичко това ще подобри публичния образ на организацията, което може да и донесе само позитиви.

Ето няколко причини да предприемете зелени действия:

Корпоративни цели – Всички мениджъри, както вътре, така и извън организацията, признават важността на екологичната отговорност. И все пак в края на деня, тяхната главна отговорност е да служат на интересите на собствениците на компанията чрез увеличаване на рентабилността. За съжаление, това желание да бъдете все по-ориентирани към зелената вълна до известна степен е в противоречие с вродената тенденция на фирмата. В крайна сметка, зеленият център за данни е изключително важен за една успешна зелена стратегия.

Създаването на зелен център за данни включва намирането на подходящ баланс между пестенето на енергия и управлението на приходите.

Конкуриращи се приоритети – В действителност, всеки зелен проект има цена. С капиталовите бюджети, опънати повече от всякога, организациите трябва да инвестират повече в зелени проекти, от колкото в други проекти.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg