Тексаският университет разработва най-мощния суперкомпютър в света   Топ 10 съвети за социалните мрежи за развитие на предприятията – първа част   Как да станем зелени, без да бъдем на червено – част II   Работодателите искат IT директорите да са стратези или революционери

Как да станем зелени, без да бъдем на червено – част II

В част II на тази статия, ще разгледаме осем промени в технологиите, услугите и отделите, които можете да направите, за да сте част от зелената вълна.

1. Прилагане на виртуализация

Въпреки че много организации използват виртуализацията на първо място, за да опростят управлението на хардуера, подобряването на непрекъсваемостта на бизнеса и опазването на данните от космическия център, също може да намалят значително разходите за захранване и охлаждане. Всъщност, правилно проектираното решение за виртуализация на сървърите може да намали консумацията на енергия до 82%, според анализатора Gartner. Разбира се, виртуализацията обикновено налага значително предварителни разходи за хардуер, софтуер и услуги, но Gartner оценява, че повечето компании възстановяват тези разходи в рамките на 24 месеца.

2. Разполагане на сървъри, спестяващи енергия

Стандартизирането на сървърите, които отговарят на изискванията за спестяване на енергията, може да ви помогне да освободите блокираната мощност. Сървърите, които отговарят на изискванията на за спестяване на енергията, използват 30% по-малко енергия, средно, според американското министерство на енергетиката и агенцията за опазване на околната среда в САЩ, които съвместно управляват програма за използване на компютри, спестяващи енергия. Въпреки това, продуктите от тази област често струват повече от други подобни устройства.

3. Освобождаване на капацитета на блокираното захранване и охлаждане

Премахването на отпадъците от системите за захранване и охлаждане може да бъде безопасен и икономичен начин да се намали консумацията на енергия и емисиите газове. Например, много центрове за данни се основават върху остарелите, непрекъсваеми токозахранващи системи. Замяната им с нови, по-енергийно ефективни модели е с нисък риск, изисква относително ниски разходи и намаля въглеродния отпечатък. Нещо повече, много електрически комунални услуги предлагат финансови стимули, които може да ускорят възвращаемостта на инвестиции UPS.
Рекламациите за резервните системи с висока ефективност, могат да бъдат значителни. През 90-те, типичния UPS обикновено бе само около 80 до 82% ефективен при стандартни условия на натоварване. Моделите днес, обаче, обичайно постигат 92 до 95 процента ефективност, а по-новите технологии UPS с възможности за повече енерегийни спестявания могат да ви спестят още повече.
По същия начин, оборудването на система за обработка на въздух с диск с променлива честота (VFD) е друго достъпно средство за възвръщане на блокираните мощности. Повечето организации по-малко използват своите сървъри през нощта и в почивните дни, отколкото в рамките на работното време. Но тяхната система за обработка на въздуха разпределя хладен въздух, точно със същата скорост през цялата седмица.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg