Тексаският университет разработва най-мощния суперкомпютър в света   Топ 10 съвети за социалните мрежи за развитие на предприятията – първа част   Как да станем зелени, без да бъдем на червено – част II   Работодателите искат IT директорите да са стратези или революционери

Топ 10 съвети за социалните мрежи за развитие на предприятията – първа част

Може да ви бъде простено, ако мислите, че социалните мрежи са единствено за организирането на безредици и преследване на известни личности. Въпреки това, истината е, че социалните медии са бизнес инструмент, който предприятието не може да си позволи да пренебрегне. Но как можете да изпълнявате стратегия в социалната мрежа, която наистина работи? Тук ще Ви представим 10 съвета, повечето от които са продиктувани от практиката и съглъсувани с едни от водещите хора в социалната IT сфера.

1. Представете вашата гледна точка

Кейт Крейг-Ууд, управляващ директор на Memset е установила, че „лицето“ на вашия бизнес профил е наистина важно. „Твърде често ще видите публикации в блога на дадена компания или в нейния Twitter профил, които са ясно генерирани от PR отдел или направени от някоя друга компания“, предупреждава тя.  Компаниите пропускат много често най-важната стъпка, а именно да представят собственото си виждане за нещата.

2. Глобализиране и мащабиране

Всяка инвестиция на ресурси в социалните медии трябва да има дълголетие. Да се създаде Facebook или Twitter акаунт, без дългосрочен план би било глупаво.

За да превключат от теорията към реалността, предприятията трябва да осигурят присъствието на социалните медии, да ги управляват по единен начин чрез създаване и поддържане на единна стратегия, която е мащабируема, независимо дали вашата компания се нуждае от глобално присъствие, сега или в бъдеще.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg