AMD: Ultrabook компютрите ще имат трудни времена, състезаващи се срещу MacBook Air на Apple   Топ 10 съвети за социалните мрежи за развитие на предприятията – втора част

  Трансформиране на информацията в знание, част III   IT аутсорсинга завладява провинцията

AMD: Ultrabook компютрите ще имат трудни времена, състезаващи се срещу MacBook Air на Apple

Advanced Micro Devices(AMD) не счита, че инициативата на Intel със създаването на Ultrabook компютрите ще има задължителен успех. Разработчикът на чипове, AMD, смята, че пазарът на скъпи лаптопи е доминиран от Apple със серията MacBook и ultrabook компютрите ще имат трудни времена в състезанието си срещу тях. AMD вярват, че като предлагат различни чипове за евтини, ултра-тънки и богати на мултимедийно интегриране лаптопи ще балансират нещата.

Традиционно преносимите компютри, които са насочени към бизнес потребителите се нуждаят от батерия с дълъг живот и достатъчна производителност и функционалност. Много от тези ултра-преносими компютри са творби на инженерството и използват най-новите технологии, за да осигурят отлична надеждност, стабилност, живот на батерията, сигурност и други качества, които имат огромна стойност. Новият модел преносими компютри, носещ името Ultrabook, основно ще имат същата сума функции, за да бъдат много отзивчиви, стилни, а ще струват малко по-малко от $ 1000, според намеренията на Intel.

Intel имат намерение ultrabook компютрите да използват последно поколение микропроцесори, използвайки най-новите технологии от други разработчици и ще поддържат относително ниски разходи. AMD обаче вярват, че има много начини за преодоляване на пазара на тези ултра-портативни мобилни компютри: някои потребители може да искат изключително евтини нетбуци с удължен живот на батерията, а други може да искат да имат мощни мултимедийни възможности.

Ултра-тънките преносими компютри, насочени към потребителите, не е съвсем нова тенденция. През 2009 г. Intel започнаха да предлагат потребителска платформа с ултра ниско напрежение (CULV – consumer ultra low-voltage) , която трябваше да донесе ултра-тънки преносими компютри на масите, без да се използват най-новите технологии за производство и скъпи материали. CULV стратегията обаче се провали. Ultrabook подхода включва висок клас материали и прецизни технологични процеси, така че е много по-различен.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg