Първи впечатления: iPhone 4S срещу iPhone 4   За добро или зло, Apple, Google и Facebook отнемат нашия контрол   Ръководство за оптимизиране на обучителния процес   Софтуерът за управление на риска в предприятието набира популярност

За добро или зло, Apple, Google и Facebook отнемат нашия контрол

Силиконовата долина продължава да прави това, което винаги е правила: да преоткрива бъдещето.

Настолните компютри  ни дадоха възможности, които едва ли в миналото сме си представяли, но също така те приковаха целия свят към бюрото и разрушиха краснописа. Интернет бъдещето ни дава хиляди възможности на върха на пръстите ни, но също така ни дава риск за неприкосновеността на личния живот, кибер-престъпност, както и направи академичните изследователи мързеливи, защото те търсят в Уикипедия, вместо в първични източници. Социалното бъдеще на медиите ни позволи да поддържаме връзка с много повече хора, от колкото преди. Но също така това породи нови начини за навлизане в личното ни пространство.

Сега, Силиконовата долина продължава своите дейности в три нови насоки: Бъдещето на личните виртуални асистенти, бъдещето на персонализираните резултати и потоци, и бъдещето на информационните устройства. Всяка една от тези насоки има своите предимства. Но всички те споделят един и същ лош резултат. Те ще отнемат нашия контрол.

Лични виртуални асистенти

Apple обяви новия си iPhone 4S, а с него и нов виртуален технологичен помощник, наречен Siri. Технологията е малък скок напред от Android Voice Actions, което е наличната технология за мобилната платформа на Google.

Siri и Android Voice Actions представляват зората на нова ера, в която изкуствени разузнавателни агенти ще „разбират“ това, което имаме предвид, когато говорим нормално на нашия ежедневния език. Те ще поставят нашите думи в контекст. И най-важното, те ще правят неща, които далеч надхвърлят резултатите от търсенето. Те ще купуват неща за нас. Освен това ще правят резервации, ще пренасрочват нашите срещи, и ще общуват с нашите приятели, семейство и колеги.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg