Ръководство за покупка на смартфон   Топ 10 инструменти за сътрудничество сред малкия и средния бизнес   Технологични тенденции: Глобални разходи в ИТ сферата за 2011   Трансформационната промяна винаги е трудна

Технологични тенденции: Глобални разходи в ИТ сферата за 2011

„Свидетели сме на известно увеличение на капиталовите разходи за IT, но само на някои“, каза Джон Лонгуел, вицепрезидент на отдела за изследвания към Компютърната икономика. „Предприятията все още странят от всичко, което е твърде несигурно или рисковано“.

Последният доклад Technology Trends 2011/2012 (технологични тенденции 2011/2012), показва процентите на внедряване на технологии и инвестиции и прави съпоставка между двете.
„Компаниите започват да мигрират към Windows 7, но десктоп виртуализацията в момента е замразена“, обяснява той. „Те инвестират в мобилни приложения и софтуер като услуга и двете от които са безопасни залози, но ние не виждаме много движение към използването на облака за инфраструктурата или платформите. Тези компании, които имат по-стабилна икономика, са склонни да поемат повече риск или да изискват повече компютърни ресурси“.

Накратко, ние все още сме по-чувствителни към рисковата среда, каза той, но ERP (Enterprise Resource PlanningПланиране на ресурсите на предприятието) е една област, в която компаниите могат да продължат да инвестират.

„Не трябва непременно да закупуваме нови системи, но трябва да има постепенни подобрения и разполагането на допълнителни функции“, обясни Лонгуел. „ERP е платформа за много други приложения, като например бизнес разузнаване и мобилни приложения. Това са двете области, където ние сме свидетели, че продължават инвестициите в иначе трудната икономическа среда. „

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg