Ръководство за покупка на смартфон (част 3)   Dell представи Latitude ST – Windows 7 таблет за бизнеса   Стратегическото планиране и заблудите около него   Управление на големи данни: да вземем контрола в свои ръце

Стратегическото планиране и заблудите около него

Обмислянето на стратегия е творческа дейност.  Финансовото планиране е оперативно действие. Стратегическото и финансово планиране изискват наличието на различни умения, графики, както и предприемането на различни мерки за успех .  Трябва да  разделяте тези двата потока на работа, ако искате стратегията ви да проработи.

Много от IT организациите са експерти по годишните планове и бюджети, но не са толкова добри творци или стратегически тактици. Стратегическото планиране се превръща в шанс за задвижване на оперативното планиране на разходите.

Повечето  компании вместо да предоставят IT плана и бюджета на главния изпълнителен директор и съвет, просто мислят как да съгласуват бюджета си към планирания график и след това да изпълнят IT стратегическо планиране, напълно самостоятелно, на различен календар.

Защо не излезете с брилянтна перспективна IT стратегия и свързания с нея план за инвестиции?  Представете този план на борда и кажете: „Ние бихме искали да говорим за нова стратегическа възможност за нарастване на печалбите“.

Или дори по-добре, когато отидете да се одобри вашия ИТ бюджет, обсъдете също така и че в момента сте в мулти-годишен процес на стратегическо планиране и целта ви е да се създаде инфраструктура, която да позволи ускоряването на растежа на бизнеса и системно спестяване на разходите.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg