Ръководство за покупка на смартфон (част 3)   Dell представи Latitude ST – Windows 7 таблет за бизнеса   Стратегическото планиране и заблудите около него   Управление на големи данни: да вземем контрола в свои ръце

Dell представи Latitude ST – Windows 7 таблет за бизнеса

През изминалата седмица, Dell привлече вниманието на IT специалистите със своето промо видео за предстоящия Latitude ST таблет. От компанията  виждат устройството като чудесен начин за изнасяне на презентации, обучение на студентите, както и достъп до медицински данни. Единственият проблем с този таблет, който работи с Windows 7 е, че освен ползите е възможно да бъде съпътстван и от някои недостатъци.

Разбира се, използването на Windows 7 ще привлече вниманието на IT мениджърите. Това обаче може да е така, докато не вземат предвид живота на батерията, цената и поддръжката на приложения. Windows 7 не е проектиран да работи на таблети, за разлика от така очаквания Windows 8.

Dell Latitude ST  разполага с 1.5GHz едноядрен Atom Z670 CPU. Включва 10.1-инчов дисплей с резолюция 1366 х 768. , използва SSD с до 128 GB бърза вътрешна памет. Таблетът ще има USB, HDMI, както и SD порт.

Устройството тежи около 820 грама, което  го прави значително по-тежък от iPad 2 (600 грама), а също и по-тежък от някои конкурентни таблети с Windows.

Има очевидни предимства, които таблета дава на офиса. С iPad не можете лесно да прехвърляте файлове чрез USB или SD. Той също така не може да работи със същия софтуер като офис компютрите. Също така, най-евтиният iPad само ще даде възможност за 16 GB за съхранение. Това са значителни плюсове за Latitude ST, но дали отизивите „против“ са повече?

Това, което сме виждали с Windows 7 като цяло е малък живот на батерията. Става дума за три или четири часа в някои случаи. Dell твърди, че Latitude ST ще поддържа осем часа, но само  тестването ще покаже истината.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg