20 съвета за защита на вашата мрежа от кибератаки   Nvidia представи своето ново поколение – Tegra 3   Сигурността е инвестиция   Ръководство на IT мениджъра. Управление и права на информацията в облака

Сигурността е инвестиция

Днес сме в ерата на хакери, терористи и зловреден софтуер, но много фирми продължават да поставят IT сигурността не като приоритет, какъвто трябва да бъде.

Ако вземем предвид последните 18 месеца, можем да видим много пострадали от софтуерни или други кибератаки. Това е основателна причина, фирмите да поставят сигурността на високо ниво, дори това да е само с цел оцеляване. Много CIO-та вече се разгърнаха към тази светлина  и започнаха да търсят начини за справяне с този проблем.

„Време е сигурността да се добави като основен аспект към текущия IT бюджет, заедно с разрешаването на бизнес проблемите и разработката на нови приложения“, съветва Джим Лийч, вицепрезидент на развитие на пазара за Harris Corporation, технологична компания за международна комуникация и информиране. „Разходите са оправдани, заради спада на оценката на фондовия пазар за публично търгуваните дружества, които са свързани с борбата с кибер терористи.“

„Не забравяйте, че една инициатива за бюджета няма да осигури на вашите IT системи текуща база“, предупреди той.

Наложително е да се отбележи, че непризнаването на пълното въздействие на проблемите по сигурността може да  струва на компанията прекалено много и да доведе до внезапна „смърт“ на иначе печелившо предприятие. Примери за това има в изобилие: продължителна атака срещу Sony струва 171 млн. долара на компанията. Разрешаването на подобен тип проблеми на TJX им струва 256 млн. долара. Тези два инцидента (има и още много такива) лесно илюстрират, че сигурността трябва да се пренасочи към по-високо ниво в бизнес планирането.

„Кибер ​​сигурността дава по-голяма възвръщаемост на инвестициите в сравнение с тази, която анализите могат да дадат“, каза Бен Бенджамин Райт, адвокат в известна световна фирма.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg