20 съвета за защита на вашата мрежа от кибератаки   Nvidia представи своето ново поколение – Tegra 3   Сигурността е инвестиция   Ръководство на IT мениджъра. Управление и права на информацията в облака

20 съвета за защита на вашата мрежа от кибератаки

Мрежовата сигурност не е лесна, но има много начини за максимизиране на защитата в отговор на вашите усилия. Тук Ви представяме двадесет начина, с които можете да подобрите сигурността с изключително малко усилия. По-малко отколкото бихте могли да очаквате.

Да защитавате вашата организация от кибератаки е ваша отговорност. Ето какво е добре да направите:

1. Опис на всички упълномощени(оторизирани) и неупълномощени (неоторизирани) устройства

2. Опис на оторизирания и неоторизиран софтуер

Вие не можете да защитите вашата мрежа, ако не знаете точно какъв хардуер и софтуер работят в нея, за това е добре да направите горните две стъпки.

3. Сигурни конфигурации за хардуера и софтуера на преносимите компютри, работните станции и сървърите

Тази стъпка включва премахване на игрите и ненужния софтуер, който идва в пакет в повечето машини. Ако имате нужда от шест приложения на една машина, то това означа че трябва да бъдат шест, не двадесет. В идеалния случай, може да внедрите стандартизирани приложения, както и документи, в случаите, когато нестандартизираните приложения се използват по каквато и да е причина.

4. Сигурни конфигурации за мрежови устройства като защитни стени, маршрутизатори и превключватели

Конфигурациите трябва да бъдат документирани и проверени, за да се гарантира, че те са сигурни.

5. Защита от външна намеса

Това включва пускане на бели и черни списъци, IDS  система, както и конфигуриране на изходящите контроли. Ако нямате възможност за мониторинг, ставате уязвими.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg