6 съвета за по-добра мобилна сигурност   Защо вашата компания се нуждае от Google +   За или против книжните документи в офиса   Иновации без граници

6 съвета за по-добра мобилна сигурност

Колкото повече използвате вашето мобилно устройство, толкова повече трябва да се притеснявате за своята сигурност. Това е особено вярно, ако го използвате и за работа. Имайте предвид, че ако устройството е конфигурирано с електронната поща или сървърните настройки на вашия работодател, то задължително трябва да се замислите за прилагането на някои от съветите за сигурност, които ние ще обсъдим.

Съвет  №1 – Изберете мобилна операционна система, която поддържа криптиране. Не забравяйте да го използвате.

Ако наистина сте загрижени за сигурността на вашия мобилен телефон или устройство, трябва да използвате мобилна операционна система (ОС) и устройство, което поддържа хардуерно базирано шифроване, като Apple IOS или BlackBerry на RIM, с вътрешна и външна памет. Това означава, че съхраняваните в него данни са защитени, дори и от най-напредналите хакери.

Бизнес-ориентираните смартфони на Motorola Mobility също предлагат възможности за криптиране, използвайки Android 2.3. Android 3.x включва програмен интерфейс за разработчиците, което позволява криптирането в таблетите. През следващата година ще видим Android 4.x поддръжка за криптиране на таблети и смартфони. WhisperCore е решение за криптиране  от трета страна. Бета версиите са налични в момента за Nexus S и Nexus One.

Съвет № 2 – Задаване на ПИН или парола за заключване

Използването на парола, независимо дали се нарича ПИН код, парола или фраза е на първа линия за защитата на личния живот и сигурността. Тя помага за предотвратяване на чуждата намеса във вашия телефон или устройство.

Ако шифроването не се поддържа от операционната система е задължително да зададете парола. Въпреки, че вашите данни е възможно да бъдат възстановени от определени лица, които не знаят паролата, поне частично ще предпазите Вашите данни.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg