Изграждане на перфектния ultrabook. Kъде грешат производителите   Пет начина да подобрите вашия уеб сайт

  9 нарастващи заплахи за успеха на Windows 8   Бързата адаптация към желанията на потребителя в IT сектора е цел номер 1

9 нарастващи заплахи за успеха на Windows 8

Новините са пълни с таблети и колкото и популярни да са, те са малка частица пред милионите PC-та, които са доставени всеки ден. Това е единственото нещо, на което Microsoft разчита с Windows 8, че може да подпомогне продажбите на PC-та и таблети със същия Windows 8 Metro. Но Android и iPad не са единствените конкуренти, срещу които Windows 8 ще трябва да се изправи и някои от най-големите проблеми идват от популярността на Windows. Даже и Apple и Samsung да са заети да се борят в съда за период от време, това не оставя пазара отворен за Windows 8.

1. iPad

Таблетът на Apple е дефинирал пазара за таблети. Оказва се така, защото Стийв Джобс трябвало да научи Microsoft как да правят таблети както трябва. Има силни приложения като новата версия на Photoshop за таблети, интеграция на iTunes, дигитални списания и други ключови таблетни приложения. Също има много голяма мрежа за споделяне. Не знаем какво точно е планирал Apple за новия iPad 3, но каквото и да е, това е противникът, който Microsoft трябва да победи.

2. Android


Google е далеч от това да замести успеха си сред смарфоните с таблети с Android, но Honeycomb 3.2 започва да изживява прогрес. 7-инчовият Kindle Fire на Amazon може да бъде най-лошата конкуренция. Субсидиран от Amazon да продаде повече неща, ще има богата палитра от приложения като Netflix. Но можете да си закупите таблети с Android с най-различни размери с клавиатури които се закачат или се плъзгат, с химикалки за рисуване или писане по екраните.

Всъщност в момента може да правите на Android таблетите всичко, което можете да правите на PC, доста по-убедително, от колкото iPad замества Mac, но с достъп до интернет така или иначе могат да се правят повечето неща, от които имате нужда, с помощта на тънко и светено устройство с батерия, издържаща цял ден, за доста по-ниска цена от тази на PC. Windows 8 ще трябва да прави доста повече, но с по-издръжлива батерия и по-ниска цена на днешните PC-та, ако иска да се конкурира с вече съществуващите таблети.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg