Изграждане на перфектния ultrabook. Kъде грешат производителите   Пет начина да подобрите вашия уеб сайт

  9 нарастващи заплахи за успеха на Windows 8   Бързата адаптация към желанията на потребителя в IT сектора е цел номер 1

Пет начина да подобрите вашия уеб сайт

Случвало ли ви се е да отворите някой уеб сайт и няколко секунди по-късно да сте го затворили? Има много причини, поради които хората правят това. Ето някои от причините за бързото затваряне на един сайт:

• отнема твърде много време, за да се зареди
• не e във връзка с информацията в него
• не се зарежда правилно
• твърде претрупан е
• твърде празен е

Ако сте собственик на малък бизнес, защо бихте инвестирали хиляди долари в изграждането на сайт, ако той не е удобен и атрактивен за посетителите?

Информацията в сайта трябва да се намира бързо, а не чрез стотици кликания на различни места. Ето пет бързи начина, така че драстично да подобрите производителността на вашия сайт.

1. Ускоряване на вашия сайт

Когато вашият сайт не грабне вниманието на посетителите още в първите секунди е много възможно да изгубите посетители, които биха могли да са се превърнат в дългосрочни клиенти.

Един виновник за посетителите, които бързо оставят вашия сайт може да бъде бавното зареждане на началната страница. Чакането да видят вашия онлайн каталог например може да изнерви посетителите. Големите анимирани Flash файлове също увеличават времето за зареждане.

За да решите този проблем, обмислете поставянето на по-малко изображения на началната си страница и изключете Flash файловете изобщо. Можете да се обърнете към вашия уеб дизайнер или разработчик, за да оптимизирате вашите изображения, като ги компресирате и намалите резолюцията. Един лесен начин за тестване на скоростта на вашия сайт е да го видите на бавна връзка към интернет.

Друг въпрос е да се помисли дали вашия уеб хост не забавя зареждането. Преди да плащате за хост, разгледайте реномираните фирми, за които се знае, че доставят бързи, висококачествени връзки.

2. Важни ключови думи

Особено важно е вашия сайт да бъде откриван бързо и лесно от търсачките. За да увеличите шанса за откриването му, използвайте удебелен шрифт за ключовите думи, които смята, че биха били търсене най-често.

Например, ако Вашият бизнес е свързан с продажбата на сладкарски изделия, то в сайта е добре да имате думи като „торти, сладки и др.“ в удебелен шрифт. Не са необходими много ключови думи, а една или две, но най-важните.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg