Изграждане на перфектния ultrabook. Kъде грешат производителите   Пет начина да подобрите вашия уеб сайт

  9 нарастващи заплахи за успеха на Windows 8   Бързата адаптация към желанията на потребителя в IT сектора е цел номер 1

Изграждане на перфектния ultrabook. Kъде грешат производителите

Ultrabook компютрите са  тънки и леки лаптопи, които представляват бъдещето на компютрите. Трябва да се отбележи, че Apple е доминант в тази област, тъй като MacBook Air стартира през 2008 г., но други производители като Lenovo и Sony също силно допринесоха за дизайна и развитието на леките преносими компютри през миналото десетилетие.

Вече стигнахме до момент, когато по-малко компромиси могат да бъдат направени, за да се изградят бързи и изискани машини, които щадят бюджета, в същото време. Intel признаха тази тенденция и инвестираха много, за да са сигурни, че се превръщат в платформа за изграждане на „ultrabook компютри“ (те притежават тази търговска марка).

Производителите биха били особено недалновидни, ако те само се фокусират върху изграждането на бързи машини, които тежат 1.3 кг или по-малко, без да работят върху проектирането и потребителския опит в основата на тяхното бъдещо развитие.

Последните примери на за тези портативни лаптопи включват Asus ZenBook UX31, Toshiba Portégé Z835, Lenovo U300. Всички тези машини разчитат на платформа Intel CULV Sandy и за добро или за лошо, те са в пряко сравнение с Apple MacBook Air, който е считан за еталон в този форм-фактор и ценови диапазон.

С това под внимание, тук са някои от основните аспекти, където ние вярваме, че производителите на компютри трябва да се съсредоточат.

Живот на батерията

Можем да благодарим на таблетите за идеята, че преносимите компютри трябва да издържат по-дълго, отколкото само 3 часа живот на батерията.

Първият ultrabook, който пристигна на пазара, Acer Aspire S3 е с атрактивна цена, но с малък живот на батерията. Други конкурентни продукти от Asus, Samsung и Lenovo имат значително по-добри батерии. Батерията е ключов аспект, който не може да бъде игнориран. Чрез по-дълготраен живот на батерията, устройството става по-практично и привлекателно за потребителите. Все пак дори обикновенния потребител би искал като е навън да може да борави с устройството си възможно най-дълго време.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg