Пет грешки в социалните медии, които трябва да избягва една StartUp компания   Как да използваме правилните технологии и да увеличим нашата ефективност   Защо е толкова трудно за организациите да се променят?   5 начина да увеличите бюджета за приложения

Пет грешки в социалните медии, които трябва да избягва една StartUp компания

Всяка една StartUp компания (компания, която сега стартира своя бизнес или е в начален стадий на развитие) може да използва социалните медии, за да реализира евтин и сравнително добър маркетинг план и реклама. Това, обаче не винаги е така просто. Социалните медии могат много да ви помогнат, но и тотално да сринат името и репутацията на фирмата ви.

В тази статия на IT Magazine ще Ви представим пет от най-общите грешки при използването на социалните платформи за общуване и как може да ги избегнете.

№ 1: Стартирате социална медийна кампания без определен план?

Ако сте изкушени да пропуснете създаването на стратегически план, който очертава целите и ресурсите ви при изпълнението на социална медийна кампания, по-добре забравете за бъдещия успех. С разработването на план, вие създавате съществена важна основа, върху която се основават и усилията ви в социалните медии.

Вашата първа стъпка към създаването на стратегически план за реклама и маркетинг в социалните медии е да се отговори на следните въпроси:

a. Смятате ли, че знаете коя е вашата целева аудитория?
b. Как смятате да говорите с тях?
c. Знаете ли как ще се впишат социалните медии в традиционния ви маркетингов план?
d. Знаете ли кой ще работи за вас във връзка с развитието ви в сферата на социалните медии?
e. Знаете ли вашите цели?
f. Как ще измерите успеха си?

Отговорете на тези въпроси, заедно с членовете на вашия екип. Докато правите това, е необходимо да отделите време, за да ги сравните с други реализирани социални медийни стратегии, за да помогнете за идентифициране и попълване на пропуските.

След като планът е зададен, определете кой от вашия персонал ще отговаря за провеждането на плана.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg