Какво се случи в IT сектора през 2011 година   Топ 10 технологични тенденции за 2012 г.   Топ 100 на Android приложенията през 2011 г.   7 горещи Cloud Computing тенденции за 2012 г.

7 горещи Cloud Computing тенденции за 2012 г.

Приемането на облака ще бъде сред водещите тенденции за клауд компютинга (облачните технологии) през 2012г.

Целта е облака да достигне до такава точка, при която клиентите да бъдат абсолютно наясно с функциите, които те искат и всичко да работи без неочаквани проблеми. Ние не сме там все още. Не сме дори близко до този момент.

Въпреки това, облакът през 2012 г. ще представи на IT директорите, IT мениджърите и дори на IT работниците  редица предизвикателства и възможности.

Тук Ви представяме 7 тенденции, които се очакват в клауд компютинга през 2012 г.:

1. Лични и мобилни облаци

През 2011 г., Apple и Microsoft направиха голям пробив в облака. Apple iCloud набира скорост от феновете на Apple. Windows 7 и Windows Phone 7.5 също имат големи идеи за облака.
Тъй като смартфоните продължават да изместват функциите на телефоните и под формата на таблети продължават да нахлуват сред предприятията (скорошно проучване установи, че 78% от фирмите планират да внедрят таблети до края на 2013 г.), облакът все повече ще навлезе във фирмите.

„В допълнение към „центрираните към устройството” лични облаци като iCloud, през 2012г. ще бъдат предложени разнообразие от иновативни лични облак услуги”, казва Стигър, вицепрезидент на световния маркетинг във Funambol, доставчик на решения в областта на персоналните облаци. „Комбинираната наличност на тези услуги ще помогне да се образоват и ще насърчи масовите потребители все по-често да съхраняват, да имат достъп и да споделят съдържание в личните си облаци“.

Наречете го „личнен облак“, „мобилнен облак“ или дори „джоб облак“. Каквото и да е името, въпросът е, че без облак, на хората ще им е трудно да обменят данни, медии и услуги, които са важни за тях. И без облак, споделянето и синхронизирането на всички онези неща, сред много устройства, би било почти невъзможно.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg