Какво да търсите в следващия си лаптоп? (част 2)   USB 3.0 – търсене на най-добрите решения   Специален доклад: Преход на вашата организация към Ерата на Комуникацията (част 2)   Технологични комикси

Какво да търсите в следващия си лаптоп? (част 2)

Клавиатура

Когато търсите своя нов лаптоп, има някои особености, които могат да бъдат забелязани отдале, но клавиатурите не са една от тях. Необходимо е да изпробвате клавиатурата, за да разберете дали наистина е удобна за вас или не. Оформлението на клавиатурата, от друга страна, е нещо, което трябва да бъде оценено.

Когато разглеждате клавиатури, винаги е добра идея да проверите дали по-големите бутони – ляв и десен Shift, Enter и Backspace са наистина по-големи. Дали има отделни бутони Home, End, PgUp и PgDn, или са функции на курсорните стрелки, които се активират със специален бутон или бутона Fn. В допълнение на QWERTY бутоните, вижте какви видове специални бутони има избраният от вас преносим компютър. Например, някои лаптопи ви позволяват да управлявате медийния плейър от клавиатурата – намаляване и увеличаване на силата на звука, местене от една песен на друга и подобни.

Още една функция, която си пробива път в клавиатурите, е подсветката. Ако използвате ноутбука си в условия на ниска светлина, тази функция ще бъде вашият победител. Gateway са развили тази функции още повече – с подсветка дори и на тъчпада на своите 13.3-инчови модели EC39C и ID49C.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg