Какво се случи в IT сектора през 2011 година   Топ 10 технологични тенденции за 2012 г.   Топ 100 на Android приложенията през 2011 г.   7 горещи Cloud Computing тенденции за 2012 г.

Топ 10 технологични тенденции за 2012 г.

Живеем в свят, където технологиите се променят всяка секунда.  За 2011 година имаше безумно много устройства и таблети, кой от кой по-различен и иновативен. Така че да предскажем какво ще се случи през 2012 г. е изстрел в тъмното: Една година е почти цял живот в цифровата ера. И все пак, може поне да се направи предположение какво ще се случи през тази година, просто като се търсят тенденциите, които оформят втората половина на изминалата година.

Тук Ви представяме най-добрата приблизителна оценка на някои от иновациите, които ще видим през 2012 г:

1. Touch компютри

Новите методи за въвеждане ще бъдат доминиращата тенденция на 2012 година. Tаблетите като iPad, може да изглеждат като една добра алтернатива на настолните и преносими компютри, но те са повече от това: Те са заместители. Точно както командния ред даде път на графичния потребителски интерфейс, така  мишката ще бъде заменена от сензорни екрани.
Признаците са очевидни: Windows 8 и Mac OS X Lion, най-новите десктоп операционни системи взаимстват елементи от мобилните си колеги.

С течение на времето, тази половин стъпка ще се превърне в цяло и мобилните операционни системи ще доминират. Преходът няма да бъде завършен до края на 2012 г., но ние ще бъдем много по-далеч надолу по пътя и ще използваме компютърни мишки много по-рядко.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg