Какво се случи в IT сектора през 2011 година   Топ 10 технологични тенденции за 2012 г.   Топ 100 на Android приложенията през 2011 г.   7 горещи Cloud Computing тенденции за 2012 г.

Какво се случи в IT сектора през 2011 година

Падението  на BlackBerry, стартирането на Google + и нарастващата популярност на Android, iPad и хакерството бяха едно от водещите тенденции през през 2011 г.

1. Възходът на хакерите

Това е годината, в която хакерите навлязоха широко в IT сектора, благодарение на кратката и хаотична цифрова престъпност от LulzSec, атаките на Anonymous и др. Над 50 дни през май и юни, LulzSec разбиваха системите за сигурност и осакатиха сайтове на много големи корпорации, включително и на News International и Nintendo, както и правителствени агенции, като SOCA и ЦРУ.

Атаките бяха придружени с изявления в пресата и Twitter, изпълнени с доза хумор. Тъй като групата бързо се появи и изчезна, се предполага, че членовете и са били арестувани. Британските власти  подозират в процеса да се включат 19-годишният „отшелник“ от Есекс и 18-годишен от Шетландските острови. Но вече е ясно – големите корпорации и правителства има от какво да се притесняват. Sony пострада от една от най-големите атаки на годината, когато лични данни на 77 млн. потребители на PlayStation Network са били взети от хакери, принуждавайки фирмата да затвори за три седмици. Изчислено е, че този инцидент на Sony струва $ 170 милиона.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg