4 големи промени, пред които е изправен интернет през 2012 г.   10 езика за програмиране, които биха могли да разтърсят IT   Топ 100 на Android приложенията през 2011 г. (част втора)   Три тенденции, които определят мобилните компютри

Три тенденции, които определят мобилните компютри

След като отмина празничния сезон за пазаруване, три мобилни тенденции изведнъж се откроиха на преден план: първо – мобилните устройства се превръщат в устройства за онлайн покупки,  второ – основният фактор, който управлява мобилните свят е Силициевата долина и трето – все повече компании започват да приемат и управляват мобилната електронна търговия.

Тенденция # 1: Телефоните и таблетите се превръщат в устройства за онлайн покупки

Amazon.com започна като онлайн книжарница. По-късно те разшириха дейността си в почти всяка категория на продукти. Още по-късно, те се преместиха в продажбите на съдържание за теглене. Това звучи като доста ясен бизнес.

Но преди години, Amazon беше нещо коренно различно. Именно с промените в IT сфета, те създадоха малка компания, наречена Lab126, чиято дейност е основно разработка на джаджи за потребителска електроника.

Следвайки модела на техния каталог, първото хардуерно устройство, Amazon Kindle, беше голям хит в света на електронните книги. Тяхното най-ново хардуерно попълнение е Amazon Kindle Fire, който можете да използвате, за да си купите нещо, което Amazon продава и да „консумирате“ съдържание за изтегляне, продавано от Amazon.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg