4 големи промени, пред които е изправен интернет през 2012 г.   10 езика за програмиране, които биха могли да разтърсят IT   Топ 100 на Android приложенията през 2011 г. (част втора)   Три тенденции, които определят мобилните компютри

4 големи промени, пред които е изправен интернет през 2012 г.

2012 г. е на път да влезе в интернет историята като един от най-значимите 12-месечни периоди, както от техническа, така и от политическа перспектива, от както в края на 1990 г. тази мрежа от мрежи престава да бъде изследователски проект и се превръща в двигател на икономическия растеж.

Тази година интернет ще бъде изправен пред няколко основни етапа, като е на път да претърпи най-големия някога технически ъпгрейд, а именно прехода от  Интернет протоколите версия 4 към версия 6. Това и още няколко ключови събития  могат да са водещи в света на Интернет през 2012г. Ето и 4-те промени, пред които е изправен Интенет:

1. Root сървърите може да имат нов оператор.

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) е неправителствена организация създадена на 18 септември 1998 г. в Марина Дел Рей, Калифорния, САЩ. Организацията се занимава с различни задачи по поддържането на Интернет, които преди това са се извършвали от името на правителството на САЩ чрез други организации – най-вече от IANA.

ICANN отговаря за регистрациите на IP-адресите (на IPv4 и IPv6) и определянето на адресни блокове на Regional Internet Registry, за поддържане на домейните от първо ниво. Техническата работа на ICANN е предоставена на IANA.

Основните принципи на ICANN са запазване на работна стабилност на Интернет; повишаване на състезателния дух; по-широко представителство на интернет обществото и изграждане на правила за постигане на консенсусни решения.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg